به گزارش بازار، فیروز قاسمزاده از افزایش ۶ درصدی ورودی سدهای کشور با توجه به بارندگیهای اخیر و پوشش برفی مناسب، نسبت به سال گذشته خبر داد و گفت: البته آب ورودی به مخازن سدهای کشور در مقایسه با متوسط پنج ساله، کاهش ۱۵ درصدی را به ثبت رسانده است.
سخنگوی صنعت آب کشور افزود: در این شرایط خروجی سدها کنترل میشود، همچنین مصارف طبق برنامهای که در پاییز مصوب و در اسفند مورد بازنگری قرار گرفته بود مورد توجه ویژه قرار دارد تا با کمترین تنش در تمام حوزههای مصرفی عبور ایمن از تابستان جاری صورت گیرد.
وی تصریح کرد: بر این اساس کنترل خروجی آب از مخازن سدها نسبت به متوسط پنج ساله حدود ۲۷ درصد کاهش را نشان میدهد.
قاسمزاده با بیان اینکه به دلیل بارندگیهای مناسب در ماههای اخیر میزان پرشدگی مخازن ۲۰ سد کشور به بیش از ۱۰۰ درصد رسیده است، ادامه داد: هماکنون میانگین میزان پرشدگی سدهای کشور ۶۶ درصد است و با توجه ورود به فصل تابستان در شیب نزولی حجم مخازن سدها قرار گرفتهایم.
وی اظهار کرد: حجم موجود مخازن نسبت به سال گذشته ۸ درصد افزایش یافته و در مقایسه با متوسط پنج ساله با توجه به پیشبرد برنامه مدیریت منابع و مصارف از سمت وزارت نیرو در کنار همکاری کشاورزان، خانوارها و غیره حدود ۵ درصد حجم موجود مخازن رشد را به ثبت رسانده است.
سخنگوی صنعت آب کشور یادآور شد: میزان پرشدگی سد تهران نسبت به سال گذشته ۱۶ درصد افزایش یافته و در شرایط مطلوبتری قرار دارد؛ در عین حال با توجه به مصارفی که در پیش روست و با درنظر گرفتن آمار به ثبت رسیده از سالهای پرآب و نرمال میتوان گفت که در شهر تهران با کاهش حجم مخازن روبرو هستیم.
سخنگوی صنعت آب با بیان اینکه برنامهریزی لازم برای عبور بدون تنش برای تأمین آب شرب تهران صورت گرفته است، افزود: این شرایط نیازمند همکاری شهروندان در موضوع مدیریت است.
قاسمزاده با بیان اینکه همه مباحث مدیریت مصرف در قالب برنامه منابع و مصارف خلاصه میشود، اظهار داشت: در همین راستا جلسات هفتگی کنترل مصارف با بخش شرب در داخل وزارت نیرو و در بخش کشاورزی با سازمان جهاد کشاورزی، تشکلها و اصنافی که در این حوزه فعال هستند، تشکیل میشود.
وی ادامه داد: در حوزه کشاورزی برنامه تدوین شده به ذینفعان منعکس شده و شرایط منابع موجود آبی برای این گروه تشریح و تبیین میشود، در شرایط همراهی این بخش و پیشروی بر اساس مدل تعریف شده، کمترین چالش و تنش در تأمین آب این حوزه وجود خواهد داشت.
سخنگوی صنعت آب کشور افزود: در بخش شرب علاوه بر اقدامات فرهنگی و آموزشی، با اعمال تعرفههای پلکانی سطوح مصرفی ردههای پرمصرف و بد مصرف هزینههای بیشتری را پرداخت میکنند و بدین ترتیب مصارف آب کشور کنترل میشود.
وی خاطرنشان کرد: همچنین سامانههایی طی دو – سه سال اخیر توسعه یافته است که به واسطه آن نظارت در کلانشهرها به صورت برخط در بخش توزیع آب مورد رصد قرار میگیرد و همین امر تأثیر قابل توجهی در جلوگیری از بروز مخاطراتی چون کاهش فشار آب یا عدم تأمین آب دارد.